Élmuwan Belarusia pikeun panalungtikan bahan biodegradable, bungkusan

MINSK, 25 Mei (Banten) - Akademi Élmu Nasional of Belarus ngarencanakeun pikeun ngalakukeun sababaraha karya R&D pikeun nangtoskeun téknologi anu paling ngajanjikeun, lingkungan jeung ékonomi pikeun ngajantenkeun bahan bungkusan biodegradable sareng aranjeunna, BelTA diajar ti Menteri Sumber Daya Bélarus sareng Menteri Perlindungan Lingkungan Hidup Aleksandr Korbut salami internasional ilmiah konperénsi Bacaan Sakharov 2020: Masalah Lingkungan Daérah 21.

Numutkeun ka menteri, polusi plastik mangrupikeun salah sahiji masalah lingkungan anu mencét. Bagian tina limbah plastik tumuwuh unggal taun kumargi ningkat hirup standar sareng produksi terus-terusan sareng konsumsi produk plastik. Belarusians ngahasilkeun kira-kira 280,000 ton runtah plastik per taun atanapi 29.4kg per kapita. Bungkus sampah diwangun ku 140.000 ton tina total (14.7kg per kapita).

Déwan Menteri lulus resolusi dina 13 Januari 2020 pikeun masihan rencana rencana laun-laun ngaleupaskeun bungkusan plastik sareng ngagentosana sareng ramah lingkungan. Kementerian Sumber Daya Alam sareng Perlindungan Lingkungan mangrupikeun tugas pikeun koordinasi karya.

Panggunaan sababaraha jinis alat méja plastik pelupusan bakal dilarang dina industri katering umum Bélarus sapertos ti 1 Januari 2021. Ukuran parantos dicandak pikeun nyayogikeun insentif ékonomi pikeun produsén sareng distributor barang-barang dina bungkusan ramah lingkungan. Sajumlah standar pamaréntahan pikeun ngalaksanakeun syarat pikeun bungkusan ramah lingkungan, kalebet bungkusan biodegradable, tiasa dianggo. Bélarus parantos ngadamel amandemen kana Perda téknis Customs Union dina bungkusan aman. Solusi alternatif pikeun ngagentos barang plastik sareng ngenalkeun téknologi jangji anyar anu ditéang.

Salaku tambahan, sababaraha ukuran sapertos insentif ékonomi geus diadopsi pikeun ngadorong para produsén sareng distributor anu milih bungkusan ramah lingkungan pikeun produkna.

Dina bulan Maret taun ieu, sababaraha nagara Uni Éropa (EU) sareng perusahaan anu ngalambangkeun bagian anu langkung tina sektor plastik Éropa komitmen pikeun ngirangan limbah palastik, nganggo plastik anu kirang pikeun produk, ogé ngadaur sareng dianggo deui deui.


Waktu pos: Jun-29-2020